MENÜ

A fényterápia 1903-ban Nobel-díjat kapott,
ami a legmagasabb orvosi elismerés!!! bővebben >>>

MINI Polárfény Kézilámpa

Hogyan működik?

Egyre több és több klinikai tapasztalat, biológiai kutatás igazolja a fényterápia tényleges gyógyító hatását, és olyan gyógyítási módszereket dolgoztak ki, amelyek a hagyományos eszközökkel nehezen, vagy egyáltalán nem vezethetők be.

Minden biológiai rendszer  rendelkezik egy különleges abszorpciós spektrummal , ami meghatározza, hogy melyik hullámhossz produkálja a terápiai hatást. A  fény hullámhosszától függően következnek be a különböző foto-biokémiai reakciók és olyan folyamatokat indukálnak, mint pl. a látás, fotoszintézis, savak és a D vitamin metabolizmusa.

A mini lámpa fő alkalmazási területe a reflexzónák és területek aktivizálása. A polarizált fény hatása bonyolult biofizikai és biokémiai folyamatokon keresztül érvényesül. A különleges, és intenzív fényhullámok,- miközben számos változást indukálnak, amelyek alapvetően sejteken belül valósulnak meg -  a reflexzónákon keresztül jelentős kihatással vannak a teljes szervezet jó működésére, az energia áramoltatására. A lámpa kezelése az útmutatók segítségével könnyen megtanulható.

Fájdalomcsillapító (analgetikus) hatás: annak köszönhetően jön létre, hogy a fényenergia  hatása csökkenti az idegsejtek érzékenységét azon a helyen, ahol áthalad a polarizált fény. Erősebb fájdalmak esetében fokozza az endogén opiátok kiválasztását, és szokatlanul magas hatékonysággal csökkenti a fájdalmat.

A gyulladásgátló hatás: a polarizált fény aktiválja azokat a természetes összetevőket (fagociták), amelyek részt vesznek a gyulladás megszüntetésében. Nagy jelentősége van annak is, hogy a fénygyógyászat támogatja a vérerek kitágulását, gyorsítja az anyagcserét és ezzel fokozódik a szervezet saját immunrendszerének a reakciója.

A kéz átvilágítása

A képeken jól látszik, hogy a MINI Polárfény lámpa fókuszált polarizált fénye kb. 20-25 mm mélyen hatol be az emberi szövetbe. A bőr magas víztartalma elnyeli a vörös összetevőt. Ez nagyon jótékony a bőr felszínén lévő sebek, vágások, hegek kezelésében. A különleges fényenergia stimulálja a  reflexológiai pontokat, hatásos a felületi  bőrsérülések, bőr-közeli csontsérülések, ízületek izmok kezelésére , sőt számottevő a fájdalommérséklő hatása is..

A lámpa fényenergiája a testfelszín közelében (a 20 mm-es sávban) a reflexpontok és területek aktivizálásával a szervek energetikai állapotát is javítja, ezáltal a teljes  testre az immunrendszerre is kihat a hatása.  A reflexológiai területek térképe itt:

A régebben a fényterápiában többféle típusú fényforrást használnak, amelyek egymástól fizikai tulajdonságaikban behatolási mélységükben, és az élő szervezetre való hatásukban különböznek. Jó néhány már évtizedek óta ismert, tőbbnyire felületi hatásokra építő eszköz, ilyen a szolux,  a kvarclámpa vagy az infralámpa,. Míg másféléket - mint a mini Polárfény, a led, vagy a leaser -  (intenzív helyi fényforrások) csak az utóbbi években kezdett el alkalmazni az orvostudomány, a fény polarizálásával és az energiakezeléssel kiegészítve.

A fény gyógyászati alkalmazásában rendkívül izgalmas a hatásmechanizmus kérdése, annak ellenére, hogy az eljárás tapasztalati (valódi) hatékonysága egyértelmű és meggyőző. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az a  tapasztalat és tudásanyag, mely  felhalmozódott, ismertté váljon és minél előbb hasznosuljon.

fennyalab.jpgA már mintegy negyven éve folyó fotobiológiai kutatások bebizonyították az intenzív fény jótékony hatását az elő szövetekre és szervezetekre.  A fény teljes spektruma hasznos, de ebből kiemelkednek a látható vörös (620-670 nm.) és a kék (400 – 490 nm.) fényhullámok, melyek mintegy  40 pozitív változást idéznek elő a sejtekben. Ezek az előnyök  a polarizálás hatására fokozottan érvényesülnek a bőrfelület alatt.

 

A polarizált fény (szakmai részletességgel):

 • Tágítja a hajszálereket, aminek következtében javul a vérkeringés. Ennek köszönhetően gyorsulnak a gyógyulási folyamatok, több oxigén kerül a szövetekhez, és a gyorsuló anyagcsere eltávolítja a salakanyagokat.
 • Elősegíti a prokollagén képződést. A kollagén a bőr ereje és rugalmassága szempontjából az egyik legfontosabb összetevő. Külső tényezők gyorsítják a kollagén veszteséget, ezért nagyon fontos ennek visszapótlása. A külső anyagok ezt csak részben teszik meg, nem épülnek be a sejtekbe,
 • Erősíti az RNS és a DNS szintézist. Ez segíti a sérült sejtek még gyorsabb helyreállítását.
 • Növeli a fibroblasztok aktivitását, ami a szövetek helyreállítási folyamatát célozza. A fibroblasztok jelentik a kapcsolatot a szövetek és a képződő kollagén rostok között.
 • Stimulálja a szöveteket, ami fontos a sebek, sérülések, hegek, és a gyulladások gyógyulásához.
 • Gyorsítja az ATP lebomlását, ami a sejtek legfontosabb energiahordozói. Az ATP biztosítja a sejtreakciókhoz szükséges kémiai energiát
 • Növeli a nyirokrendszer aktivitását. Az ödéma két fő komponense a folyadék és a fehérje, amit a limfociták szállítanak a beteg területre, A limfociták aktivitása a fényterápia hatására megduplázódik. Mivel erősödik a vérkeringés is az ödéma gyógyulása sokkal gyorsabb.
 • Csökkenti, megszünteti a fájdalmat. A testbe belépő fotonok negatív ionokat jelentenek. A test felületén lévő sejtek pozitív ionokat, mint pl Ca+ küldenek. Ezek az ionok játszanak szerepet az idegi közvetítésben, ami hatására csökken a fájdalom.
 • Növeli a fagociták aktivitását (phagocytosis), ami a sérült sejtek helyreállítását segítik. Ez fontos része a gyulladások csökkentésének. A fertőzéseket csökkenti és tisztítja ezeket a területeket
 • A kémiai reakciók következtében hőhatáshoz hasonló folyamatokat vált ki, aminek hatására elpusztulnak a baktériumok és a vírusok (hosszabb kezelés).

Ezen összetett folyamatok határozzák meg a MINI Polárfény terápia fő alkalmazási területeit:

 

A MINI Polárfény lámpa egyszerű kézi eszköz. Egy nagy fényerejű, kapcsoló nélküli profi mini-lámpa konstrukcióra épül. A szuper-erős mini kristály-kripton fényforrásnak  párhuzamosítható a fénye, kellemesen elviselhető közelről is a hőkibocsájtása.

A lámpafej szakszerű polarizációs átalakításával alkalmassá tettük a BIO használatra, a lámpa így polarizált fényt bocsájt ki.

Részletes szerkezeti leírás az alap (M.M.L.) lámpáról ITT. Az alap lámpa eredeti funkciói is használhatók (ábra itt)

Ennek a konstrukciónak a nagy előnye az egyszerű hordozhatóság, a (többiekhez képest) olcsó ár, és a részletes használati leírás.

A kezeléseket a normál (paralel) betéttel is lehet végezni, így a fény intenzitása erősebb. A reflexzóna területek, az energiapontok, és a testfelületi fájdalmak napi kétszeri kezelésével (reflexzóna területenként 1-3 perc)  jelentős javulás érhető el.

A kezelési idő korlátozás nélkül növelhető. A fényterápiának nincs mellékhatása. Nagyon hatásos a kézi lámpa napi használata, a kéz az arc, a fül, a talp teljes felületén regenerálás és megelőzés  céljából is.

Az arcon a lámpa kozmetikai célokra is használható (sávos, körkörös pásztázás). A vízbázisú beszívódó gélekben lévő hatóanyagok aktivizálódása a lámpás kezelés hatására rövidebb idő alatt (szinte azonnal) megtörténik, A bőrben intenzív lesz a vérellátás és az oxigénellátás, hatások mélyebb és tartósabb, a ráncok kisimíthatók.

A lámpához mellékelt tartós elemek 4-5 óra használatot tesznek lehetővé. A mindennapi használathoz akkumulátor, és gyors-töltő beszerzését javasoljuk, illetve igény esetén ezekkel kiegészítve szállítjuk. A lámpához 4+1 tartalékizzót is mellékelünk, ez kb. 150 óra használatot biztosít. A kristály izzó cseréjének szakszerű leírása, és a test teljes felületét behálózó energiapontok  kezelési leírása és térképe része a használati útmutatónak.

 

A szakszerű fényterápiás testkezelés egy óra alatt elsajátítható a leírás alapján.

Most bevezető áron postai utánvéttel szállítjuk a Polárfény lámpát.

Kérjen árajánlatot. A lámpa az alábbi címen rendelhető,

gyogyitas.fennyel@gmail.com

 

 

 

 


Hírek

 • Társ oldalak

 • A forrás

   

   

  Ez a honlap ezzel a kíváló szerkesztővel készült!

 • A fény

  Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott felmérés szomorú és megdöbbentő eredménye szerint: az emberek többsége életének kilencven (90) százalékát négy fal között éli le- otthon, bevásárlóközpontokban, iskolában, s a munkahelyén. A napfény, vagy a  napfény típusú bőrközeli fényforrás hiánya nemcsak stresszt okoz, de hosszú távon az állandó bezártság egészségügyi problémákhoz vezethet.

  Szervezetünk érzékenyen reagál a fényre és a sötétségre. A nyári hónapokban a napsütéses órák száma háromszor annyi, mint télen. Sötétben pedig a test egy melatonin nevű hormont termel, mely levertséget, álmosságot okozhat. Télen, napfény hiányában növekszik a melatonin termelés, így egész nap fáradtnak, álmosnak érezhetjük magunkat.

  Éppen ezért napjainkban számtalan betegség kezelésére alkalmazzák a fényterápiát. A korábbi módszerekkel szemben veszélytelen, és várandósság idején, illetve gyermekkorban is alkalmazható.

Asztali nézet