MENÜ

 

Bioptron fényterápia

Mi a BIOPTRON fény?

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, amelynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat.

A BIOPTRON fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regeneratív és egyensúly-helyreállító képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját öngyógyító adottságait. Amikor a fényenergia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat (ami azt jelenti, hogy pozitívan befolyásol különböző biológiai folyamatokat, és így fokozza a szervezet működését).

Felhasználóbarát, nem gyógyszeres terápia

Bioptron fényterápia rendszerrel való kezelésnek mellék -illetve káros hatásai nem ismertek. Alkalmazása világszerte széles körben elterjedt, elfogadottá vált mint a megelőzés, a terápia és a rehabilitáció fontos eszköze.

A fény- és színgyógyászat az egyik legősibb természetes gyógymód, melynek kapcsán a fény gyógyító, biológiai folyamatokat serkentő hatását használják fel a gyógyulás elősegítésére. A természetes gyógymódok iránt napjainkban ismét óriási az érdeklődés, hiszen a kemikáliák alkalmazása helyett egyre többen fordulnak olyan módszerek felé, melyek a szervezet saját gyógyító erőit aktivizálják.

A fény- és színgyógyászat a látható fény 400 és 2000 nm közötti hullámhossz tartományát használja a biológiai folyamatok serkentésére. A fény kettős természetét felhasználva, mely szerint elektromágneses mezővel, így képes „egészségesre hangolni” a sejtműködést. A fény anyagi minőségét kihasználva, a fénynyomást sikerrel alkalmazhatjuk, mint fényakupresszúra és fényreflexológia.

Hatása

A fény energiája bőrben lévő kapilláris-ereken keresztül, a keringés segítségével jut el a sejtekhez. A keringés a fény energiáját az egész testben áramoltatja, ezért a fényterápia Holisztikus gyógymódnak tekinthető. A bőrben lévő fényérzékeny sejtek az idegrendszerhez juttatják el a színek üzenetét. A leghatékonyabban a hajlatokon keresztül, a szemen át, valamint a hajas fejbőrt kapillárisokkal dúsan behálózott felületén jut be a fény. A bőrfelszínen lévő szigetelő szaruréteg ellenállását az Oxy Spray alkalmazásával tehetjük átjárhatóvá. Az Oxy Spray helyi fertőtlenítő, valamint bőrnedvesítő hatással is bír.

Terápia

A fény különböző típusú alkalmazásával elkerülhetőek olyan megbetegedések mint pl. ízületei és reumatikus, ér- és idegrendszeri, hormon és immunrendszeri problémák stb. A fénnyel való kezeléseknél nincsenek kockázatok és mellékhatások így biztonsággal alkalmazhatjuk kialakult betegségeknél, valamint megelőzés céljából egyaránt.

 

BIOPTRON fényterápia

 • Javítja a vér keringését a hajszálerekben.
 • Harmonizálja az anyagcsere-folyamatokat.
 • Erősíti az immunrendszert.
 • Serkenti a szervezet regeneratív és reparatív folyamatait.
 • Segíti a sebgyógyulást.
 • Megszünteti a fájdalmat vagy csökkenti az intenzitását.

A BIOPTRON-technológia mára széles körben használt és elfogadott a gyógyításban mint felhasználóbarát, hatékony, nem gyógyszeres orvostechnikai eszköz. Több mint 15 év klinikai vizsgálatai világszerte bizonyították, hogy igen hatékony kiegészítő terápia az akut és krónikus sérülések, illetve a műtét utáni sebek konzervatív kezelésében. Hippokratész gyógyítási filozófiája újra hatással van az orvostudományra: "Primum non nocere" ("Elsősorban, kárt ne tegyünk.") és "Tiszteljük a természet gyógyító erejét".

BIOSTIMULATÍV HATÁS

A BIOPTRON fénynek biológiai serkentő hatása van. A bőrre alkalmazva serkenti a fényérzékeny intra-celluláris szerkezeteket és molekulákat. Ez sejten belüli láncreakciókat és úgynevezett másodlagos válaszokat indít el, amelyek nem a kezelt bőrfelületre korlátozódnak, hanem kihatnak az egész szervezetre.

STIMULÁL ÉS MODULÁL
A BIOPTRON fényterápia serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, valamint a test védelmi rendszerében zajló folyamatokat is.

TERMÉSZETES MÓDON HAT
A BIOPTRON fényterápia természetes módon erősíti a szervezet regeneratív képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját gyógyulási adottságait.

A kifejlesztését követő 15 évben a BIOPTRON fény sokoldalú alkalmazása a terápiás kezelés különböző területein vált ismertté.

BIOPTRON FÉNYTERÁPIÁVAL A TÉLI DEPRESSZIÓ ELLEN·

A hosszú téli éjszakák és a rövid, szürke nappalok rossz hatással vannak kedélyállapotunkra, és negatívan befolyásolhatják általános közérzetünket. A téli depressziót az alváshormonként ismert melatonin termelési zavara okozza. Ahogy tavasszal nő a napsütéses órák száma, úgy csökken az alváshormon termelődése, így a téli depresszió tünetei is enyhülnek.

A BIOPTRON készülék fénye akár napi 10 000 lux fényerőt biztosít, így rendkívül hatékony eszköz a téli depresszió elleni küzdelemben. A készülék fénye káros UV-sugarakat nem tartalmaz

 

Orvosi vélemények

 Hírek

 • Társ oldalak

 • A forrás

   

   

  Ez a honlap ezzel a kíváló szerkesztővel készült!

 • A fény

  Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott felmérés szomorú és megdöbbentő eredménye szerint: az emberek többsége életének kilencven (90) százalékát négy fal között éli le- otthon, bevásárlóközpontokban, iskolában, s a munkahelyén. A napfény, vagy a  napfény típusú bőrközeli fényforrás hiánya nemcsak stresszt okoz, de hosszú távon az állandó bezártság egészségügyi problémákhoz vezethet.

  Szervezetünk érzékenyen reagál a fényre és a sötétségre. A nyári hónapokban a napsütéses órák száma háromszor annyi, mint télen. Sötétben pedig a test egy melatonin nevű hormont termel, mely levertséget, álmosságot okozhat. Télen, napfény hiányában növekszik a melatonin termelés, így egész nap fáradtnak, álmosnak érezhetjük magunkat.

  Éppen ezért napjainkban számtalan betegség kezelésére alkalmazzák a fényterápiát. A korábbi módszerekkel szemben veszélytelen, és várandósság idején, illetve gyermekkorban is alkalmazható.

Asztali nézet